De mange grunde til, at du bør holde op med at ryge

Hvis du undrer dig over, hvorfor du skal holde op med at ryge, skal du huske, at listen over årsager og over fordele, når det gælder at holde op med at ryge, formentlig er alt for lang til at nævne! Rygning er en af de mest skadelige ting, en person kan gøre for deres krop, og der er mange andre grunde til at overveje at opgive cigaretterne. Her er et par grunde til, at du måske skulle overveje at sparke vanen helt ud af dit liv.

 

Rygning og dit helbred

En god grund til at holde op med at ryge er, at det er det bedste for dit helbred. Rygning er forbundet med forøget risiko for lungekræft, men den øger også risikoen for mund- og halskræft, kræft i blæren, mavekræft, kræft i blodet og mange andre former for kræft. Dette er fordi blodet opfanger nikotin og andre giftstoffer i cigaretterne, og leverer disse giftstoffer til alle celler i kroppen. En person, der ryger, kan endda have risiko for kræft i tæerne!

Lungerne bliver naturligvis mest beskadiget, når man ryger, og i det øjeblik du stopper, kan de begynde at helbredes. Dette kan føre til bedre og lettere vejrtrækning. Når du trækker vejret lettere, kan du sove bedre og begynde at nyde aktiviteter, som du måtte opgive som ryger. Du kan også finde det lettere at gøre dine daglige opgaver uden at blive forpustet, såsom når du går op ad trappen, eller leger med dine børn.

 

Andre fordele

Der er mange andre grunde til, at du bør holde op med at ryge. En af dem er udgifterne til cigaretter, der er steget en hel del i de seneste år. For at indse, hvor meget rygning faktisk koster dig i penge, skal du bemærke prisen på en pakke cigaretter, og så hvad hver cigaret koster individuelt. Gang det med antallet af cigaretter, du ryger hver uge. Gang det derefter med 52 uger i et år, så vil du se, hvor meget rygning koster årligt!

En anden grund til, at du bør holde op med at ryge, er, at passiv rygning kan påvirke mennesker omkring dig. Dine børn og andre familiemedlemmer, samt dine venner og endda dine kæledyr kan indånde røgen, og få deres lunger beskadiget. Dette er endnu en grund til at overveje at gøre det, du skal for endelig at holde op med at ryge permanent!

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.