Er der bivirkninger ved at holde op med at ryge?

Når en person overvejer at holde op med at ryge, kan det være, at vedkommende spekulerer på, om der er nogen bivirkninger som følge af at holde op med at ryge. Vedkommende bekymrer sig måske om bivirkninger, de hører, andre har lidt af, da de holdt op med at ryge, og undrer sig måske over, om det er indsatsen værd. Før du beslutter dig for, at det ikke er det værd at holde op med at ryge, eller at du bliver alt for bekymret over bivirkninger, bør du overveje et par vigtige faktorer her.

 

Almindelige bivirkninger

 

Det er meget almindeligt, at en person, der holder med at ryge, tager på i vægt, fordi de begynder at spise mellemmåltider som erstatning for at ryge. De kan også føle anspændte og nervøse, mens deres krop afvænnes nikotinen, og de finder, at de mangler noget at holde i hænderne efter at have spist eller under kaffepauser. Mange mennesker føler sig også nervøse og irritable, når de har abstinenser fra nikotinen; disse er almindelige symptomer, når man begynder at afholde sig fra noget vanedannende.

 

Positive bivirkninger

 

Mens de fleste mennesker fokuserer på det negative, er der positive bivirkninger ved at holde op med at ryge. I reglen kan folk ånde lettere meget hurtigt efter at være holdt op. De kan mærke, at de bedre kan smage maden, da deres smagsløg ikke beskadiges af rygning. Efterhånden som deres vejrtrækning forbedres, kan de også komme ud for, at de har lettere ved at motionere og være fysisk aktive, og igen kan begynde at nyde aktiviteter, de måtte opgive som ryger.

 

Hold bivirkningerne i skak

 

Mens der er negative bivirkninger på grund af at holde op med at ryge, kan mange af disse kontrolleres eller i det mindste begrænses. Hvis nogen for eksempel bruger stærke hostetabletter, når de føler trang til at spise, i stedet for at tage sig en snack, vil de måske ikke tage på i vægt. Hostetabletter giver dem en smag de nyder og tilfredsstiller trangfølelser uden at de tager på i vægt. At være fysisk aktiv kan også hjælpe folk til at brænde ekstra kalorier, de måtte spise.

 

Hvis man holder sig travlt optaget, kan dette også være med til at holde en mindre urolig, når vedkommende holder op med at ryge. En hobby, der holder dig travlt optaget, og især en, der holder dine hænder travlt optaget, kan være med til at berolige dine nerver. Dette kan være ting som strikning, træbearbejdning eller tømrerarbejde, bagning, og så videre.

 

At lave om på din rutine og dit miljø kan også være med til at afhjælpe disse bivirkninger som følge af at holde op med at ryge. I stedet for at sidde og hænge i en kaffepause, kan du gå tilbage til dit arbejde eller gå udenfor, så du ikke føler trang til at ryge. Simple forandringer som disse kan mindske bivirkningerne.

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.