Fordele og ulemper ved rygestop

Fordele og ulemper ved at holde op med at ryge

Når folk forsøger at beslutte, om det er tiden at opgive cigaretterne, kan det være nyttigt at opskrive fordele og ulemper ved at holde op med at ryge. Dette kan hjælpe dig til at se, om du har nok fordele til at holde op, eller om ulemper gør en indsats meningsløst. Overveje et par ting, du måske sætte på dine egne lister.

 

De positive sider ved et rygestop

Fordelene for dit helbred er for mange til at remse op; ikke nok med at du reducerer din risiko for lungekræft, men du reducerer også din risiko for en række andre kræftformer. Toksinerne i cigaretter bæres til alle dele af kroppen gennem blodbanen og øger risikoen for kræft i næsten alle organismens systemer. Hvis du holder op med at ryge, vil du også kunne trække vejret bedre, kunne sove bedre igen og være i stand til at være mere fysisk aktiv.

Omkostningerne ved at ryge kan også opføres under fordelene og ulemperne ved at holde op med at ryge. Læg mærke til prisen på en pakke cigaretter, og tænk derefter over, hvor meget hver cigaret koster. Læg det sammen over et år eller ti år, så kan du se, hvordan dine penge bogstaveligt talt går op i røg.

Du vil også lugte bedre og dit tøj, dine møbler og dit hjem vil heller ikke lugte af røg.

 

Ulemper – De negative sider ved, at stoppe med at ryge

De eneste rigtige ulemper ved at holde op med at ryge ville være, at du måske føler nervøs og urolig, og nogle mennesker tager på i vægt, når de holder op, fordi de begynder at spise mellemmåltider for at få det bedre med dem selv. Nogle vil måske også savner deres venner, der ryger; de har måske vænnet sig til at tage rygepauser med andre rygere, og kan føle sig holdt udenfor, eller de kan tro, at rygning ser glamourøst ud, og det ville føles helt forkert, hvis de ikke røg.

Med alle disse fordele og ulemper ved at holde op med at ryge, er det helt indlysende, at der er flest fordele ved at holde op. Din generelle sundhed er det offer værd, som det er at skulle have nye venner eller at skulle finde måder til at berolige din trang og din nervøsitet. Disse reaktioner forsvinder i reglen også inden, der er gået alt for længe; og man kan også tabe vægten, lige så hurtigt, som man tog den på.

Ved hjælp af forskellige rygestop-produkter kan man også få denne overgang til at gå så glat som muligt. Disse produkter kan hjælpe folk til at komme over deres trangfølelse, så de gradvist kan holde op med at ryge, eller de kan skære ned uden abstinenser.

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.