Fordele ved rygestop

Der er mange fordele ved at rygestop og vi vil her overbevise dig om, hvorfor det er vejen for dig. I store overskrifter, er de væsentlige fordele ved rygestop, en forbedret livskvalitet, længere levetid for mange og markant økonomiske besparelser.

Mange rygere vil sikkert påstå at et liv uden smøger, vil sænke livskvaliteten. Du kan ikke tage mere fejl! Medmindre du altså kan lide at have dårligere vejtrækning, lugtesans, smagssang, en grimmere hud, gule tænder, mindre friskhed og ikke mindst større risiko for kræft og blodpropper. Du kan læse mere om de dokumenterede konsekvenser her.

Det er alt sammen konsekvenser ved at ryge og du bør være helt bevidst om, hvad du reelt gør ved din krop. Her kommer de væsentlige fordele ved rygestop, som mange vil få glæde af.

 

Fordele ved rygestop

  • Mindre risiko for kræft og blodpropper
  • Store økonomiske besparelser (prøv beregner til højre)
  • Mere ubesværet vejrtrækning
  • Bedre lugte -og smagssans
  • Pænere hudfarve
  • Mindre hosteri
  • Større overskud i hverdagen
  • Bedre nattesøvn
  • Normalt blodtryk og puls

Der er altså mange fordele ved et rygestop og selvom kampen er hård og smertefuld for mange, må det være kampen værd.

 

Fordele ved rygestop vs. rygning

Når der tales mod rygning er det selvfølgelig naturligt at fokusere på de fordele, mange rygere oplever ved rygning. Cigaretter fylder et tomrum i mange menneskers hverdag, et tomrum der kan føles uerstatteligt.

Det kan være i stressede situationer, når du venter eller vil belønne dig selv. Man ryger i mange situationer og af mange årsager. Så der er bestemt enkelte fordele ved at ryge, men langt fra nok til at overgå fordelene ved et rygestop.

Det skyldes i høj grad faste, og for nogle, indgroede vaner. Vaner der kan være utrolig svære at slippe. Ikke desto mindre vil du hurtigt finde ud af, at cigaretterne kan erstattes af andre ting.

I nogle tilfælde kan det være en kop the/kaffe, i andre af et helt normalt tyggegummi. Vi er alle forskellige, men alle kan stoppe med at ryge og få glæde af fordelene ved et rygestop. Det kræver bare den rette indstilling og en god opbakning fra din omgangskreds.

 

De dårlige undskyldninger

Når man er ude i et rygestop dag for dag, kommer der helt sikkert svære perioder. Det er her du ikke må lade de dårlige undskyldninger overvinde dit rygestop.

Fester, stress eller ferier er ikke gyldige undskyldninger for at tage en enkelt smøg. De dårlige undskyldninger står i kø og når man taler med rygere, er der mange klassiske undskyldninger, der bare ikke holder.

Er du blevet vant til faste rutiner i kaffepausen, efter maden eller i stressede situationer, så drik en kop the eller benyt dig af nikotinprodukter på markedet, i en midlertidig periode.

Der er en årsag til at man omtaler det rygestop dag for dag, da det netop er en daglig kamp mod cigaretterne. Cigaretter der bliver mere og mere fristende, som dagene går.

Lad ikke de dårlige undskyldninger ødelægge dit rygestop. Der er mange fordele ved rygestop og du bør ikke snyde dig selv for disse, da de samlet set vil give dig en bedre livskvalitet.