Hvad gør rygning ved kroppen og lungerne?

Rygning er skadeligt på så mange planer, at du nok var stoppet for længst, hvis du var bekendt med disse.

Det kan være med til at forringe din lugtesans, din smagssans og gøre livet mindre behageligt. Mange rygere oplever nemlig at man begynder at hoste mere, for et dårligere blodtryk, større vejrtrækningsbesvær, for ikke at nævne den store omkostning smøgerne indebærer.

Rygning gør kort sagt mange dårlige ting ved kroppen, lungerne og din pengepung. Der er derfor god grund til at stoppe, for at begrænse de negative effekter. Ellers kan du nemt være én af ofrene, der får en af de livstruende sygdomme som rygning medfører.

Det er klart, at du i starten af rygestoppet ved opleve bivirkninger, men det er kun ét tegn på at kroppen skiller sig af med de negative vaner og stoffer din krop har indtaget.

Specifikt med fokus på lungerne er rygning med til at gøre, du nemmere bliver forpustet når du motionere og at du nemmere kommer til at hoste. Du bør se vores video nedenfor, for at se hvad dine lunger bliver fyldt med.

Påvirkningen på din krop som helhed, omfatter forringede sanser, højere blodtryk og markant større risiko for blodpropper, kræft og andre alvorlige sygdomme.

Det er mange attraktive fordele ved rygestop og du kan se de mest interessante fakta om rygning her, i vores indlæg om dette

Ønsker du at læse en uddybende artikel om hvad rygning gør ved dit hjerte, kan du gøre det her hos Sundhedsguiden.dk.

 

Eksempel på smøgernes indvirkning på lungerne

I denne video kan du se hvor klamme dine lunger bliver af at ryge. Det fleste har nok set det før og desto større grund er der bare til at stoppe.

Det er ikke tilfældigt at rygere har en forhøjet risiko for at få livstruende sygdomme som kræft og blodpropper.

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.