Hvorfor holde op med at ryge?

Hvis du elsker at ryge, spekulerer du måske på, hvorfor du skulle holde op med at ryge? Det kan være afslappende og behageligt, og naturligvis meget vanedannende. Rygere kan også se rygning som en del af deres daglige rutine eller endda af deres kammeratskab; de mødes udenfor i rygepauserne, eller slapper af sammen efter endt arbejdsdag, for at ryge på en lokal café.

Men uanset hvor behageligt det kan være, er der mange grunde til at overveje at holde op, og risikoen for lungekræft er blot en af dem. Overvej nogle af disse grunde, hvis du spørger dig selv, hvorfor holde op med at ryge?

 

Sundhedsmæssige fordele

Der er så mange sundhedsmæssige fordele ved at holde op med at ryge, at det er svært at nævne dem alle. Ikke alene reducerer du din risiko for lungekræft, men rygning øger dine chancer for mange andre former for kræft, herunder halskræft, mundkræft af alle typer, mavekræft, kræft i blæren, og endog kræft i blodet. Dette skyldes, at giftstoffer i cigaretterne bæres af blodet til hver eneste celle i kroppen, hvilket øger risikoen for kræft i næsten alle organismens systemer.

Der er andre sundhedsmæssige fordele ved at holde op med at ryge, blandt dem at du kan trække vejret lettere. Som følger vil du nok være i stand til at være mere fysisk aktiv, og at være aktiv styrker dine muskler og øger blodcirkulationen. Dette kan også hjælpe dig med at tabe dig, og det holder dine led sunde og giver mindre tryk på ryggen og indre organer.

 

Andre fordele

Hvis du stadig spørger, hvorfor du skal holde op med at ryge, bør du bemærke, at der er mange andre fordele, du ville nyde. Pengebesparelser er en af dem. Tænk på prisen på en pakke cigaretter, og skriv derefter ned, hvor mange du går igennem på en uge eller måned. Læg omkostningerne sammen og tænk på, hvad du kan gøre med de penge, hvis du holder op med at ryge, især hvis du skulle investere dem, så de rent faktisk kan blive til flere for dig!

Når du holder op med at ryge, vil du sikkert også bemærke, at din mad smager bedre, og du vil måske også lægge mærke til, at du ikke længere lugter af cigaretrøg. Du vil heller ikke have lugten af røg i dine møbler. Hvis du holder op med at ryge, vil du heller ikke belemre dine børn, dine venner og dine kæledyr med passiv rygning.

For dem, der spørger, hvorfor de skal holde op med at ryge, skal de bide mærke i, hvor mange grunde der er til at holde op. Det er det hele værd at skille dig af med den vane!

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.